2021 yılından bu yana yerli ve özgün eğitim programlarını veri bilimi uzmanı danışmanlarıyla geliştiriyor.
Dünya, yapay zekâ teknolojilerindeki hızlı gelişmelerle yıkıcı, şaşırtıcı, dönüştüren ama geleceği şekillendiren günlerden geçiyor. Özellikle son 2 yıldır hemen hemen her ay devrimsel sayılabilecek yeniliklerle yapay zeka araçlarının, özellikle üretken yapay zekâ teknolojilerinin kamuoyuna duyurulduğuna şahit oluyoruz. Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi de bu gelişmeler ışığında, “TRAI Academy” ile Türkiye’nin yapay zeka eğitim dikeyindeki ihtiyaçlarına yönelik, TRAI ekosistemi üyeleri ve startupları başta olmak üzere tüm iş dünyasına destekleyici çözümler sunuyor.
TRAI Academy; yapay zeka farkındalığını artırmak ve ekosistemini geliştirmek misyonuyla veri analitiği, veri bilimi, yapay zeka eğitimleri, çalıştaylar, bootcamp ve datathonlar ile ülke içindeki ilgili tüm kurumlara hizmet veriyor.
Rakamlarla TRAI Academy
2024’de Kurumsal Öğrenme ve Güçlenme için TRAI Academy Trendleri
“YZ trenini kaçırmamak için hepimizin akademik bilgiye doğru içeriklerle ulaşması lazım”
Eğitim ve gelişim faaliyetlerinin önemi hakkında yorumda bulunun TRAI Academy Koordinatörü Alper AKÇA şöyle konuştu: “Gittikçe farklılaşan ve karmaşıklaşan günlük yaşantımız, yapay zeka devrimi ile başka bir boyut kazandı. Baş döndürücü bir hızda evrim geçiren yönetişim modellerimizi yeniden ele almak zorundayız. İş yapış biçimlerimizi acilen güncellemeli, hatta belki de temelden değiştirecek çözümleri konuşmalıyız. Bu bağlamda insanın birey olarak “Bilgi” birikimini mutlaka güncellemesi gerekiyor. Eğitim ile gelişim birlikte ele alındığında sadece devletlerin ve kamunun çabasıyla yapay zeka devrimine yetişmek mümkün gözükmüyor. Özel sektöre ve bireylere de çok büyük sorumluluklar düşüyor. Türkiye’nin yapay zeka trenini kaçırmaması için hepimizin akademik bilgiye doğru içeriklerle ulaşması için, TRAI Academy olarak var gücümüzle çalışmaya, ekosistemi güçlendirmeye odaklanmış durumdayız. 2024 Türkiye Yapay Zeka Zirvemizin temasında da anlatmaya çalıştığımız gibi “Yapay Zeka” artık bir bilimkurgu değil, “Yapay Zeka Çok Gerçek”!”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı